030 243 64 64
CE markering gascompressiestation in Vlaanderen (B)

CE markering gascompressiestation in Vlaanderen (B)

Kader ondersteunde Joint Venture Winksele bij het voldoen aan de eisen van CE markering van het gascompressiestation te Winksele (België). De gehele installatie diende CE gemarkeerd te worden, voordat het compressiestation door de klant Fluxys Belgium NV in gebruik kan worden genomen. Kader zorgde voor het aanbrengen van de CE markering inclusief de onderbouwing bij “EG verklaring van overeenstemming” voor de gehele installatie.

De Joint Venture Winkelse (samenwerkingsverband tussen IV- Oil & Gas BV en Visser & Smit Hanab NV) is in opdracht van Fluxys Belgium NV verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw en turnkey opleveren van het gascompressiestation in Winksele. Het gascompressiestation is bedoeld voor het verhogen van de druk van aardgas in transportleidingen, zodat het aardgas over grote afstanden getransporteerd kan worden.

Inzet van een Hogere Veiligheidskundige

Een Hogere Veiligheidskundige heeft gedurende een periode van zo’n 10 maanden invulling gegeven aan het traject. Een omvangrijk project waar Kader haar kennis en ervaring goed in kwijt kon. Hierbij is beoordeeld of, en in welke mate de installatiedelen voldeden aan de eisen van CE en werd het Technisch Constructie Dossier en de onderbouwing bij “EG verklaring van overeenstemming” voor de gehele installatie opgesteld.

William de Groot, Vertegenwoordiger Joint Venture Winksele:

William de Groot, Vertegenwoordiger Joint Venture Winksele:

Ik had al eerder samengewerkt met Kader op vergelijkbare (infrastructurele) projecten. Kader is een bureau dat veel kennis en ervaring heeft op het gebied van CE markering. Door mijn eerdere positieve ervaringen heb ik Kader dus direct benaderd om de CE markering op de installatie van het gascompressiestation te verzorgen.

Ik hecht er veel waarde aan dat ik bij uitbesteding van een opdracht ontzorgd word. En dat is bij Kader het geval. Ik kan erop vertrouwen dat de CE markering en uiteindelijk “EG verklaring van overeenstemming” op een professionele manier wordt neergezet!

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring