030 243 64 64
Health & Safety award GEA bij nieuwbouw smoothiefabriek

Health & Safety award GEA bij nieuwbouw smoothiefabriek

In de Rotterdam Food Hub, een bedrijventerrein in de haven van Rotterdam, wordt een nieuwe CO2-neutrale productielocatie voor sap- en smoothies gebouwd. GEA Process Engineering Nederland is hoofdaannemer voor de procesinstallaties op dit project en betrok Kader voor het on site HSE Management. Veiligheidskundige professional Simon Lubak houdt zich namens GEA dagelijks bezig met diverse veiligheidskundige vraagstukken en geeft praktische invulling aan het veiligheidsbeleid. Op een gemiddelde dag zijn er zo’n 100 operationele medewerkers actief op het project, tijdens de piek waren dit er ruim 120.

Dat veiligheid en gezondheid belangrijk is, staat voor alle betrokkenen als een paal boven water. De opdrachtgever van dit project riep afgelopen september de Health & Safety Award in het leven. Deze award kan maandelijks gewonnen worden door alle partijen op het project. Simon Lubak: “Er zijn 4 categorieën waarbinnen op 20 onderwerpen punten gescoord kunnen worden. Totaal zijn er 100 punten te vergeven, 5 per onderwerp.” In januari 2021 werd het werk van GEA en Kader beloond met de Health & Safety Award.

Simon: “GEA en Kader hanteren hoge veiligheidsstandaarden waar het om veilig- en gezond werken betreft. We hebben voor ons gevoel niets ‘bijzonders’ gedaan om deze award te verdienen. Vanuit Kader zijn we gewend om dagelijks te werken aan een gezond en veilig werkklimaat, zodat iedereen ’s avonds weer gezond en veilig thuis kan komen. We zijn er natuurlijk wel heel blij mee! Fijn dat ons werk gewaardeerd wordt.”

Eerder won Schipper Vloeren B.V., onze eerdere opdrachtgever, op dit project al de Health & Safety award.

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring