030 243 64 64
HSE Management en veiligheidskundig toezicht renovatie hoofdkantoor Shell

HSE Management en veiligheidskundig toezicht renovatie hoofdkantoor Shell

In opdracht van Kuijpers verzorgt Kader het HSE Management en veiligheidskundig toezicht bij de renovatie van één van de hoofdkantoren van Shell in Den Haag. Dit monumentale pand is van binnen vrijwel geheel gestript en de buitenzijde, kozijnen en monumentale ruimtes worden in ere hersteld.

HSE Management en veiligheidskundig toezicht

Kader verzorgt op deze projectlocatie het HSE management en veiligheidskundig toezicht, welke afhankelijk van de projectfase op- en afgeschaald wordt. De HSE manager verzorgt het opstellen van werkplannen, het opstellen en coördineren van werkvergunningen, het vastleggen van gegevens met betrekking tot de veiligheid en gezondheid op het project en het rapporteren van observaties. Het veiligheidskundig toezicht bestaat met name uit het instrueren van nieuwe medewerkers, toezicht houden op de werkvloer en proactief meedenken. Door het coachen van medewerkers op het gebied van veilig en gezond werken worden onveilige situaties en gedragingen zoveel mogelijk voorkomen.

Goede voorbereiding werkzaamheden

“De renovatie van het hoofdkantoor van shell is een bijzonder project. De eisen qua veiligheid en gezondheid zijn hoger dan op menig andere bouwlocatie. Per aannemer worden meerdere veiligheidskundigen ingezet voor veiligheidskundig toezicht. Dit, samen met de uitvoerige voorbereiding van de werkzaamheden, zorgt ervoor dat de risico’s op dit project goed te beheersen zijn.”

Veiligheidskundige Kader

Om risico’s zo goed mogelijk vooraf te kunnen beheersen worden alle werkzaamheden in een werkplan verantwoord en wordt voor alle werkzaamheden een werkvergunning uitgeschreven. Het project is mede bijzonder door het aantal monumentale ruimten in het gebouw. Hier gelden specifieke eisen voor. Niet alle vloeren zijn berekend op zwaar materieel, waardoor er een ontmoedigingsbeleid geldt voor werken op hoogte. Samen met de aannemers wordt er gezocht naar alternatieve werkwijzen.

Ook is er in de voorbereiding uitvoerig aandacht besteed aan de projectlocatie. Bij bouwwerkzaamheden in de binnenstad spelen omgevingsfactoren een grote rol. De werkzaamheden mogen geen risico’s opleveren voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers, maar uiteraard ook niet voor omwonenden en derden.

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring