030 243 64 64
Projectondersteuning verduurzaming rijksmonument Shell

Projectondersteuning verduurzaming rijksmonument Shell

Kuijpers is een technische dienstverlener die energieneutrale en gezonde technische installaties ontwerpt, bouwt en onderhoud. Zij verduurzaamden en renoveerden de afgelopen jaren het C30-gebouw van Shell: een indrukwekkend rijksmonument uit 1917 in Den Haag. Voor dit project zocht Kuijpers veiligheidskundige ondersteuning voor het projectteam bij Kader Group. Na twee jaar keihard werken sluiten we dit succesvolle project met een trots, maar gemengd gevoel af – we gaan het project namelijk missen!

Veiligheid tijdens de coronacrisis

Dit grote project draaide met vijf hoofdaannemers, met Kuijpers als hoofdaannemer van de elektrotechnische- en werktuigkundige installaties.

Het was een bijzondere tijd: net na de start van het project barstte coronapandemie los. Dit gaf een extra dimensie aan de inzet van de veiligheidskundigen, bijvoorbeeld door de introductie van de anderhalve meter. Met in de piekperiode maar liefst driehonderd medewerkers tegelijk op de bouwplaats, was dit best een uitdaging.

Kader + Kuijpers

Danny Vonk werkte bijna twee jaar lang vanuit Kader op het project als veiligheidskundige, samen met de veiligheidskundige van Kuijpers. Op de piekdagen werkten er ongeveer 150 medewerkers voor Kuijpers en haar onderaannemers, waarop dagelijks toezicht was.

Danny begeleidde introducties van nieuwe medewerkers en gaf toolboxen. Tussen de drukte door vond je hem in de bouw om te zorgen dat medewerkers veilig werkten. Door zijn enthousiasme en humor creëerde hij snel vertrouwen onder de medewerkers en wisten ze hem te vinden voor verschillende veiligheidsvraagstukken.

Een veilige bouwplaats

Door de verhoogde kans op valgevaar en vallende objecten, was er bij het werken in de schachten meer kans op gevaarlijke situaties dan bij andere werkzaamheden. Een specifieke taak voor Danny was om dit te begeleiden. Meerdere keren per dag overlegde hij met medewerkers over de juiste veiligheidsmaatregelen.

Ze werkten bijvoorbeeld volgens de vergunningen, zodat mensen niet op hetzelfde moment boven elkaar werkten. Danny adviseerde in de juiste valbeveiligingsmaatregelen en stemde dit af met de bouwkundig aannemer. Bovendien assisteerde Danny de veiligheidskundige van Kuijpers bij onderzoeken naar ongevallen, near misses en onveilige situaties. Ook zorgden ze voor eerste hulp bij medewerkers met kleine verwondingen.

De succesvolle samenwerking tussen Kader en Kuijpers leidde tot een veilige bouwplaats. Danny paste goed in het team en werkte enthousiast met iedere collega aan een gezamenlijk doel: het verhogen van de veiligheid voor iedereen op de bouwplaats.

Onze aanpak

Onze aanpak

Kader Group zorgt dat de ervaring en kennis van de veiligheidskundige aansluiten bij jouw vraagstuk en verwachtingen. Door intensief veiligheidskundig toezicht en op coachende wijze te werken (h)erkent de veiligheidskundige vroegtijdig gevaren en bijbehorende risico’s. Door open en heldere communicatie worden vervolgens in overleg met de operationele medewerkers praktische beheersmaatregelen genomen.

Met de inzet van deskundige en ervaren veiligheidskundigen ondersteunen wij onze opdrachtgevers op het gebied van HSE management; Health, Safety en Environment.

Onze zelfstandig opererende professionals investeren in kennis over jouw bedrijfsvoering en dragen zorg voor een duidelijke en praktische vertaalslag van wet- en regelgeving. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever en professional is hierbij van essentieel belang.

Zo kun jij je zonder zorg richten op jouw primaire proces en is continuïteit op het gebied van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden gegarandeerd.

Met onze veiligheidskundige expertise binnen uiteenlopende branches en projectfases ben je met Kader verzekerd van een betrouwbare en professionele partner!

Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring