030 243 64 64
Veiligheidscoach voor BAM bij aanleg busverbinding HOV ’t Gooi

Veiligheidscoach voor BAM bij aanleg busverbinding HOV ’t Gooi

HOV in ’t Gooi is een gezamenlijk project van de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum en de provincie Noord-Holland. In dit project wordt geïnvesteerd in een frequente, snelle en betrouwbare HOV-busverbinding van ’t Gooi richting Amsterdam, Schiphol en Almere.

Veiligheidsladder trede 5

HOV ’t Gooi en hoofdaannemer BAM, hechten veel waarde aan een gezonde en veilige werkplek. Het project heeft dan ook de ambitie om de werkzaamheden op het hoogste ambitieniveau, trede 5, van de Veiligheidsladder uit te voeren, waarbij veiligheid is geïntegreerd in alle bedrijfsprocessen. Om dit doel te bereiken heeft opdrachtgever BAM Kader om een veiligheidscoach gevraagd.

“Als veiligheidscoach is het een fantastische uitdaging om de werkzaamheden op dit project op het hoogste ambitieniveau van de Veiligheidsladder uit te voeren. Dit ambitieniveau is redelijk uniek in Nederland. Door het continu coachen, adviseren en informeren van de medewerkers en het managementteam wordt veilig werken zo vanzelfsprekend dat het direct in het denken en doen van alle medewerkers is terug te zien.”

Veiligheidskundige Kader

Veiligheidscoach

De veiligheidscoach houdt het onderwerp veiligheid voortdurend ‘top of mind’ bij de medewerkers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse veiligheidsbewustzijn-methodes zoals ‘Hearts and Minds’, ‘Jouw Veiligheid is mijn Veiligheid’ en ‘Ons plan’. Veilig werken wordt actief gestimuleerd door het geven van veiligheidstrainingen, het uitvoeren van veiligheidscultuurmetingen, het opstellen van actieplannen en bewaken van de voortgang hiervan. De veiligheidscoach maakt daarnaast samen met de bouwplaatsmedewerkers observatierondes om zo samen onveilige handelingen te signaleren en direct passend advies en uitleg voor een veilige uitvoering van de werkzaamheden te geven.

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring