030 243 64 64

Veiligheidskundige ondersteuning bij opstellen bedrijfsnoodplan

Kader ondersteunde de KAM afdeling van een opdrachtgever bij het opstellen van een bedrijfsnoodplan, BHV- en ontruimingsplan conform NEN 8112:2017 en opleidingsplan.

Na het opstellen van de wettelijk verplichte RI&E met Plan van Aanpak blijven er altijd restrisico’s over die niet volledig met preventieve beheersmaatregelen gedekt kunnen worden. Iedere organisatie is naast de RI&E ook wettelijk verplicht een bedrijfsnoodplan, inclusief veiligheidsplan en ontruimingsplan, op te stellen.

In het zogenaamde draaiboek zijn onder andere doel en functie van het bedrijfsnoodplan en de taken en verantwoordelijkheden van betrokken functionarissen beschreven. Daarna is vastgelegd hoe de BHV organisatie is ingericht en welke materialen gebruikt worden. Op basis van de beschrijving van maatgevende scenario’s is vervolgens bepaald hoeveel BHV’ers, middelen en opleiding nodig zijn om een goede werking van de BHV organisatie te borgen.

Door middel van zogenaamde table-top oefeningen werden grote plattegronden en speciale BHV-lego ingezet om diverse scenario’s te oefenen. Zo konden BHV’ers procedures en scenario’s op een efficiënte en veilige manier oefenen, zonder dat de bedrijfsvoering werd verstoord. Daarna kon de stap naar een praktijkoefening worden gemaakt.

Bas Wolvers, veiligheidskundige Kader:

Bas Wolvers, veiligheidskundige Kader:

“De interne KAM-coördinator volgde de HVK opleiding bij Kader en is zelf druk bezig de RI&E en BHV organisatie naar een hoger niveau te tillen. Hij heeft veiligheid op de kaart gezet en dat is merkbaar in het draagvlak bij zowel management en medewerkers. Hierdoor kunnen maatregelen snel worden uitgevoerd. Dat heeft natuurlijk een positieve invloed op het veiligheidsbewustzijn in de organisatie!”

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring