030 243 64 64
Veiligheidskundige ondersteuning bij plaatsing procesinstallaties en cleanroominstallaties

Veiligheidskundige ondersteuning bij plaatsing procesinstallaties en cleanroominstallaties

In opdracht van hoofdaannemer Kropman Installatietechniek bood Kader gedurende 1,5 jaar fulltime HSE Management bij de realisatie van een nieuwe geneesmiddelen productiefaciliteit in Hoofddorp. Op deze locatie worden celtherapieën geproduceerd, waarbij afweercellen van de patiënt bewerkt worden met als doel specifieke herkenning en aanvallen van de kankercellen. Een complex project waarbij procesinstallaties en cleanroominstallaties geplaatst werden. Strenge veiligheids- en hygiëneregels waren aan de orde van de dag.

Kader stelde onder andere het V&G beleid, V&G plannen en werkvergunningen op, coördineerde de samenwerking met onderaannemers en verzorgde het V&G overleg. Ook werd een BHV organisatie opgetuigd voor de constructionsite en werd de rol van ploegleider BHV vervuld. Onze veiligheidskundigen waren dagelijks op de projectlocatie aanwezig voor veiligheidskundig toezicht. Afhankelijk van de behoefte en fase in het project schaalde Kader de veiligheidskundige ondersteuning op of juist af.

Chris van Opstall, veiligheidskundige Kader:

“Tijdens de looptijd van het project zijn cleanrooms met de hoogste hygiëne norm, laboratoriums en kantoren gerealiseerd. Gemiddeld waren er zo’n 300 mensen op locatie aanwezig, bestaande uit laboratorium- en kantoormedewerkers én verschillende partijen op de bouwplaats die bezig waren met de nieuwbouw. Gaandeweg werd het aantal partijen op de bouwplaats minder, maar nam de aanwezigheid van laboratorium- en kantoormedewerkers juist toe.

Om als veiligheidskundige deel uit te maken van een project, waarbij uitbehandelde kankerpatiënten een eventuele mogelijkheid op herstel hebben maakt mij erg trots!

Dat zorgde voor veel hectiek en afstemming, ook vanwege de verschillende nationaliteiten en hoge werkdruk op het project.

Met onze veiligheidskundige ondersteuning hebben wij het project ongevalvrij kunnen houden, op een tweetal incidenten na zonder verzuim. Een prachtig resultaat. Inmiddels wordt er in 2/3e van het complex met (leukemie) bloed gewerkt. De andere helft is nog in aanbouw.”

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring