030 243 64 64
V&G Coördinatie bij bouw Elfstedenhal Leeuwarden

V&G Coördinatie bij bouw Elfstedenhal Leeuwarden

Kader heeft tijdens de realisatie van de Elfstedenhal in Leeuwarden veiligheidskundige ondersteuning verzorgd voor de bouwcombinatie Bouwgroep Dijkstra Draaisma en Jorritsma Bouw. Gedurende de bouwfases zorgde Kader voor ondersteuning bij het opstellen en implementeren van het HSE beleid. Tijdens de uitvoering van risicovolle werkzaamheden heeft Kader continu het veiligheidskundig toezicht georganiseerd.

De Elfstedenhal in Leeuwarden is een voorbeeld van een uitstekende samenwerking van regionale partijen. Een Friese bouwgroep combinatie van Dijkstra Draaisma en Jorritsma Bouw welke de bouw van de Elfstedenhal realiseren, dit ter bevordering van de traditionele sport schaatsen maar ook nieuwe sporten als ijshockey en kunstschaatsen kunnen hier worden uitgevoerd. In bouwteamverband is een bijzonder sfeervolle ijshal in negen maanden bouwtijd gerealiseerd.

Kader verzorgt projectveiligheid Jorritsma Bouw Elfstedenhal

Werkzaamheden veiligheidsteam Kader

Het veiligheidsteam van Kader was gedurende dit project verantwoordelijk voor het opstellen, beoordelen en aanpassen van VGM plannen voor (onder)aannemers, het uitvoeren van werkplekinspecties (WPI's), het vergroten van het veiligheidsbewustzijn op de werkplek en het beheren en opstellen van werkvergunningen. Daarnaast hielden de veiligheidsdeskundigen toezicht op en begeleidden zij (risicovolle) werkzaamheden, verzorgden zij kick-off instructies, organiseerden zij toolboxmeetings en hielden zij de HSE rapportage bij. (Bijna-)ongevallenregistraties en -onderzoeken behoorden naast het opstellen van procedures voor risicovolle werkzaamheden tevens tot hun taken.

''Naast het dagelijks toezicht dat op de vele partijen op de bouwplaats wordt uitgevoerd, vormt communicatie een belangrijk onderdeel. Zowel op de bouwplaats als in vergaderingen verdient communicatie de aandacht en moet miscommunicatie worden voorkomen.''

Veiligheidskundige Kader

 

 

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring