030 243 64 64
V&G coördinatie bouw Nieuwe Sluis Terneuzen voor BAM infra Nederland

V&G coördinatie bouw Nieuwe Sluis Terneuzen voor BAM infra Nederland

Bij de bouw van Nieuwe Sluis Terneuzen verzorgt Kader voor BAM Infra Nederland, één van de combinanten van bouwcombinatie Sassenvaart, de V&G coördinatie tijdens de uitvoeringsfase. Op dit project wordt een nieuwe zeesluis gerealiseerd, die qua formaat vergelijkbaar is met de sluizen die in het Panamakanaal liggen. Na realisatie zorgt de nieuwe zeesluis voor een vlottere doorstroming van en naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en de Westerschelde, waar jaarlijks 66.000 schepen passeren.

V&G coördinatie uitvoeringsfase

De veiligheidskundige van Kader vertolkt de rol van V&G Coördinator en maakt deel uit van het uitvoerings- en veiligheidsteam van bouwcombinatie Sassevaart. Daarnaast houdt hij zich bezig met het coördineren en voorlichten van onderaannemers op het project en het opstellen en actueel houden van het V&G plan uitvoeringsfase.

Omgevingsveiligheid

Naast de veiligheid op de verschillende bouwplaatsen is de omgevingsveiligheid ook een belangrijk aandachtspunt op dit project. Tussen alle werkzaamheden door gaat het wegverkeer en de scheepvaart gewoon door. De V&G Coördinator vertaalt maatregelen door naar de uitvoering om de risico’s voor de omgeving tot een minimum te beperken.

V&G plannen fase van commissioning

Naast de risico’s in de uitvoering wordt in het ontwerp ook al rekening gehouden met de verschillende gebruiksfasen van de nieuwe zeesluis. Hiervoor worden gebruikshandleidingen en risicobeoordelingen opgesteld. De V&G Coördinator beoordeelt deze plannen zodat ook in de fase van commissioning de nieuwe zeesluis veilig gebruikt kan worden.

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring