Projectveiligheid bij bouw Europa’s grootste melkpoederfabriek Danone Nutricia

Projectveiligheid bij bouw Europa’s grootste melkpoederfabriek Danone Nutricia

Diverse opdrachtgevers, waaronder Danone Nutricia en hoofdaannemers J-Tec en Kuijpers Installatietechniek, hebben Kader ingeschakeld voor HSE management rond de totale bouw van een hypermoderne melkpoederfabriek te Haps. Sinds de start van het project was Kader betrokken bij de veiligheid van het totale bouwproject en droeg zij zorg voor het overall veiligheidsmanagement. Dit deed Kader met een team van experts op het gebied van project veiligheid voor grotere bouwprojecten.

Meer dan twee jaar lang ongevalsvrij gewerkt, een prestatie van formaat op een project van deze omvang!

Michiel Louwe Kooijmans, Senior Project Manager Danone Nutricia

Ook in de testfase en de fase van ingebruikname van de nieuwe fabriek was Kader verantwoordelijk voor het veiligheids- en commissioning management. Kader verzorgde in deze fases het QHSE management voor zowel werknemers als derden en omgeving en vervulde een belangrijke rol bij de transitie van bouwveiligheid naar operationele veiligheid. Tevens droeg Kader zorg voor de veiligheid van alle apparatuur en installaties in de vorm van ‘safety by design’. Uiteindelijk werkte Kader ruim 28.000 uur op het project, waar op het hoogtepunt 1.000 medewerkers tegelijk on-site waren. In totaal hebben wij 35.000 werkvergunningen mogen begeleiden.

Kader voert HSE management uit bij melkpoederfabriek Danone Nutricia

Breed scala aan werkzaamheden

De veiligheidsdeskundigen van Kader hielden zich naast deze werkzaamheden bezig met een breed scala aan taken. Zo vielen het opstellen en uitgeven van werkvergunningen om laatste risico’s te inventariseren en werkzaamheden op elkaar af te stemmen, opstellen van werkbeschrijvingen (zgn. Method Statements) waarin de veiligheidskundige risicobeheersing centraal staat en het uitvoeren van wekelijkse werkplekinspecties onder hun verantwoordelijkheid.

Mieke Heymans, Projectmanager J-Tec over Kader:

De veiligheidskundig adviseur was een aangenaam en collegiaal persoon. Het klikte goed met het team.

“Ik ben zeer tevreden over de professionaliteit in het afstemmen van werkzaamheden en werkvergunningen. Alles was altijd netjes op tijd klaar. Ik heb nooit het idee gehad dat ik iets ‘miste’. Ook ben ik heel erg tevreden over de flexibiliteit in oppakken van ad-hoc zaken die er zeker waren tijdens het project. Dit alles gebeurde heel goed en snel.”

Download ons magazine met een selectie van referenties in diverse branches!

Kader verzorgt veiligheidskundig toezicht voor DanoneNutricia

Kader verzorgt projectveiligheid bij bouw grootste melkpoederfabriek Europa

Kader biedt ondersteuning projectveiligheid DanoneNutricia te Haps

Kader HSE

Kader verzorgt HSE Management melkpoederfabriek

Kader ondersteunt bij bouw melkpoederfabriek in uitvoeringsfase

Projectveiligheid bij bouw melkpoederfabriek te Haps | Kader HSE

Kader verzorgt overall veiligheidsmanagement Danone melkpoederfabriek

Call me!
  • Kader carefully processes and protects your data. Read here our privacy policy