Veiligheidsdeskundige op interim basis

Veiligheidsdeskundige op interim basis

Tijdens een projectfase, zoals de uitvoeringsfase of ingebruikname van een bouwwerk of installatie, of bij capaciteitsproblemen kan een interim HSE invulling gewenst zijn. Afhankelijk van uw wensen levert Kader tijdelijk een ervaren veiligheidsdeskundige bij u op locatie. Hiermee bieden wij een flexibele oplossing voor benodigde capaciteit, kennis, kunde en vaardigheden en ontzorgen wij onze opdrachtgevers bij de invulling van wet- en regelgeving!

Meerwaarde interim veiligheidsdeskundige

Onze interim veiligheidsdeskundigen hebben kennis van veiligheid én bedrijfskundige processen. Zij begrijpen heel snel hoe een organisatie werkt, waar het over gaat, wat een organisatie drijft en hoe bedrijfskundige processen in elkaar steken. Hierdoor kunnen onze professionals direct aan de slag en zijn zij in staat gelijk input te leveren.

Een interim veiligheidsdeskundige van Kader denkt proactief mee over ‘veiligheidsoverstijgende’ zaken en combineert dit met veiligheid. Het bevorderen van kwaliteitsverbetering voor uw product of proces of het vergroten van de medewerkerstevredenheid en daarmee arbeidsproductiviteit, zijn hier goede voorbeelden van.

Wij bieden een flexibele oplossing voor benodigde capaciteit, kennis, kunde en vaardigheden en continuïteit bij ziekte, zwangerschap of functieverandering.

Onze mogelijkheden

Kader levert interim veiligheidsdeskundigen en specialisten op verschillend niveau voor bepaalde of onbepaalde tijd, fulltime of parttime op iedere locatie in Nederland. Dit kan in beheer van de opdrachtgever, waarbij de verantwoordelijkheid bij de opdrachtgever ligt, of in de vorm van advies / expertise, waarbij Kader een bepaalde verantwoordelijk heeft.

Afhankelijk van de vraagstelling haalt Kader een veiligheidsdeskundige uit de operatie en plaatst deze op interim basis op de plek plaatsen waar een vaste medewerker voor gezocht wordt. Deze veiligheidsdeskundige gaat direct aan de slag met bijvoorbeeld, het verder invullen van het bestaande HSE beleid, het opzetten en implementeren van KAM managementsystemen, het opstellen van RI&E’s en het trainen en/of coachen van medewerkers.

De periode van plaatsing (detachering) loopt door totdat een vaste medewerker is aangetrokken. Voordeel van deze manier van invullen is, dat u als opdrachtgever al ervaring heeft met de expertise én persoonlijkheid van de interim veiligheidskundige.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u Kader nog niet heeft ingezet voor ondersteuning bij één of meerdere projectfases, maar wel op zoek bent naar een interim oplossing. Kader biedt een interim veiligheidsdeskundige bij bijvoorbeeld capaciteitsproblemen, (langdurige) ziekte of zwangerschapsverlof.

Onze aanpak

Een interim veiligheidsdeskundige van Kader heeft kennis van veiligheid én bedrijfskundige processen. Hierdoor kunnen wij net dat extra stapje zetten!

Afhankelijk van uw wensen en de inhoud van de opdracht plaatsen wij een interim veiligheidsdeskundige met de juiste kennis en ervaring, passend binnen de bedrijfscultuur, bij u op locatie.

Wij houden daarbij altijd rekening met het al wel of niet aanwezig zijn van een (gedeeltelijk) team. Het maakt nogal uit of er een extra medewerker bij een team gestationeerd moet worden of dat er een full time interim oplossing moet worden geregeld omdat er nog niets geregeld is.

Verschillende veiligheidsdeskundigen

Kader kan verschillende interim veiligheidsdeskundigen leveren:

Middelbare Veiligheidskundige

Onze gediplomeerd Middelbare Veiligheidskundigen zijn veelal HBO opgeleide medewerkers, die veelal een vooropleiding Integrale Veiligheidskundige gevolgd hebben. Toegewijde professionals dus met een hands-on mentaliteit. Heeft u een vraagstuk op het gebied van arbeidsveiligheid of bent u op zoek naar tijdelijke veiligheidskundige ondersteuning voor het beheersen van gevaren en risico’s tijdens operationele werkzaamheden? Dan is een interim Middelbare Veiligheidskundige van Kader dé geschikte kandidaat!

Hogere Veiligheidskundige

Heeft u behoefte aan ondersteuning op managementniveau bij risicobeheersing? Een interim Hogere Veiligheidskundige draagt zorg voor continue afstemming en V&G coördinatie van techniek, organisatie en gedrag van mensen. Deze Hogere Veiligheidskundige is in staat te sparren met management, medewerkers op de werkvloer én alle lagen die ertussen liggen.

Arbeidshygiënist

Het toevoegen van een arbeidshygiënist aan een team van veiligheidskundigen biedt u een breder inzicht in de gezondheidsrisico’s op lange termijn!

Een arbeidshygiënist is in staat blootstellingsrisico’s en arbeidsrisico’s op de lange termijn beheersbaar te maken. Het uitvoeren van verdiepende RI&E’s, zoals onderzoek naar gevaarlijke stoffen, mechanische trillingen en diverse blootstellingsmetingen behoren tot het specialisme van onze arbeidshygiënisten.

KAM coördinator

Een interim KAM coördinator van Kader is een allround adviseur die dagelijks bezig is met het opzetten, implementeren en onderhouden van KAM managementsystemen bij verschillende opdrachtgevers. Door deze brede ervaring én de actuele kennis van wetgeving en richtlijnen, bieden onze interim KAM coördinatoren absolute meerwaarde. Zij ontzorgen u bij het continueren en/of optimaliseren van het huidige KAM beleid!

Wat beloven wij

Met de inzet van deskundige en ervaren veiligheidskundigen ondersteunen wij onze opdrachtgevers op het gebied van HSE management; Health, Safety en Environment.

Onze zelfstandig opererende professionals investeren in kennis over uw bedrijfsvoering en dragen zorg voor een duidelijke en praktische vertaalslag van wet- en regelgeving. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever en professional is hierbij van essentieel belang.

Zo kunt u zich zonder zorg richten op uw primaire proces en is continuïteit op het gebied van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden gegarandeerd.

Met onze veiligheidskundige expertise binnen uiteenlopende branches en projectfases bent u met Kader verzekerd van een betrouwbare en professionele partner!

Branches

Tijdelijke veiligheidskundige nodig?
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring