030 243 64 64
Aan het woord 18/02/2019
Emiel, Business Unit Manager HSE Management

Emiel, Business Unit Manager HSE Management

Emiel van der Zwaan

Leeftijd: 41 jaar

Opleiding: Hogere Bedrijfskunde Informatica (HBO) / Middelbaar – en Hoger veiligheidskundige i.o.

Functie: Business Unit (BU) Manager HSE Management

De twaalfde medewerker van Kader

“In 2004 maakte ik de overstap naar Kader, bureau voor kwaliteitszorg vanuit Getronics, waar ik werkzaam was als intern adviseur.” Samen met de kwaliteitsmanager was Emiel verantwoordelijk voor het ontwerpen, opzetten, implementeren, auditen en onderhouden van managementsystemen zoals ISO 9001, 14001 en VCA voor Getronics Nederland. Dat Kader een organisatie is waar mensen met ambitie kans krijgen om door te groeien, bewijst de loopbaan van Emiel. In de afgelopen 15 jaar heeft Emiel zich ontwikkeld van Adviseur/trainer tot BU Manager HSE management. Vanuit zijn advieswerkzaamheden weet Emiel als geen ander welke vragen er spelen bij de opdrachtgevers en hoe het brede pakket aan Kader-diensten op gebied van Arbo, Veiligheid, kwaliteit en milieu geïmplementeerd kan worden. Dit alles ter ontzorging van de opdrachtgever.

In 2004 startte ik bij Kader als twaalfde werknemer. Het is bijzonder interessant en mooi te zien hoe de organisatie zich verder heeft ontwikkeld en dit blijft doen. Nu, in 2019, zijn we al met ruim 120 collega’s!

Emiel: “Destijds kwam ik binnen als twaalfde werknemer. Het is bijzonder interessant en mooi te zien hoe de organisatie zich verder heeft ontwikkeld en dit blijft doen. Nu, in 2019, zijn we al met ruim 120 collega’s.” Bij zijn start bij Kader als adviseur/ trainer richtte Emiel zich op het ontwerpen, opzetten, implementeren en auditen van risico-inventarisatie en evaluaties (RI&E’s) en managementsystemen bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers door heel Nederland. Met Kaders groei verbreedde ook Emiels takenpakket zich: nulmetingen uitvoeren voor VCA, ISO 9001, Voedselveiligheidsysteem, ISO 14001, HACCP, IFS, BRC, BRL6000, noem maar op. Net zo lang tot vrijwel alle certificeringstrajecten voor Emiel geen geheimen meer kenden, zelfs van SCIOS certificaat tot taxikeurmerk.

Hoe verliep jouw ontwikkeling tijdens deze periode?

Emiel: “Waar ik in mijn eerdere baan juist intern focuste, kreeg ik nu als extern adviseur een kijkje in de keuken van veel verschillende opdrachtgevers. Ik kwam in aanraking met een diversiteit aan bedrijfsculturen en organisatiestructuren en deed veel kennis en ervaring op in het op maat maken van managementsystemen. Door deze brede inzet op gebied van certificatietrajecten ben ik inhoudelijk sterk. Deze kennis komt uitstekend van pas in mijn huidige rol als BU Manager.”

Van kwaliteitszorg naar HSE Management

“Van 2008 tot 2013 was ik KAM manager voor Jorritsma Bouw, met als taak het kwaliteitsniveau te verhogen en onderhoud te plegen op het managementsysteem. Dit was de springplank naar het invullen van langdurige veiligheidskundige inzet op projecten. Binnen Jorritsma Bouw ontstond op hun projecten de vraag naar veiligheidsdeskundigen in het veld. Dit vulden we in met MVK’ers – operationele veiligheidskundige ondersteuning.

''Business Unit HSE Management bestaat pas officieel sinds 2017. We deden al wel veiligheidskundige werkzaamheden, maar nog niet in een toegewijd team. Nu kunnen we ons maximaal richten op de wensen en behoeften van opdrachtgevers.''

Sinds 2012 ben ik van operationeel coördinator, waarbij ik onder de vlag van management een groep mensen aanstuurde, gegroeid naar mijn huidige rol van BU Manager HSE Management. In januari 2017 ontstond deze Business Unit officieel, daarvoor werd dus al een aantal jaar veiligheidskundige vraagstukken opgepakt, maar niet vanuit een dedicated team. We kunnen nu meer focus aanbrengen op het gericht ondersteunen van opdrachtgevers door onze branchebenadering: het resultaatgericht en doelgericht oppakken van aanvragen in bepaalde branches, door deskundige inzet vanuit ons eigen team. We kunnen inspelen op de behoeften en wensen vanuit de markt en de opdrachtgevers door maatwerkoplossingen aan te bieden.”

Voor de klas

Naast zijn werkzaamheden als BU Manager HSE Management staat Emiel ook regelmatig voor de klas namens BU Opleidingen binnen de opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK). Hij verzorgt de les  ‘risicobeheersing’. Emiel: “Op deze manier blijf ik aangehaakt op de inhoud, verandering van wet- en regelgeving en kan ik met cursisten sparren over veiligheidsbeleid en knelpunten vanuit hun eigen organisatie.” Als je denkt dat Emiel aan al deze mooie uitdagingen genoeg heeft, dan vergis je je. Recentelijk is hij gestart met het volgen van de opleiding tot Hoger Veiligheidskundige (HVK). Hij zit dus zelf weer in de schoolbanken, zowel om op de hoogte blijven van de inhoud als voor zijn persoonlijke ontwikkeling.

Met zo’n groeiende Business Unit heb je ook nieuwe collega’s nodig. Hoe vind je hen in deze krappe arbeidsmarkt?

“Volgens mij ligt de kracht in het onderhouden van ons netwerk en het vasthouden aan bepaalde kernwaarden. We vinden het belangrijk dat een nieuwe collega praktisch, representatief, professioneel en pro-actief is. Je weet al snel of iemand in dat beeld past. We investeren flink in zogenaamde Young Potentials, door hen on the job op te leiden. Kader is een integraal partner voor alle veiligheidsvraagstukken. De diversiteit die we bieden met onze drie Business Units (HSE Management, Managementsystemen & Certificatie en Opleidingen) trekt een bepaald slag mensen aan. Zo komt het voor dat een sollicitant bij de ene functie niet past, maar zo bij een andere BU aan de slag kan!”

HSE Management kreeg binnen Kader vorm tijdens de crisis en is inmiddels een volledige Business Unit. Wat is het geheim?

“We kunnen vanuit Kader onze opdrachtgevers all-round ondersteunen. Niet beperkt tot één branche, maar zowel profit als non-profit, bijvoorbeeld zorginstellingen, food & groceries, farma, industrie en bouw. Door diversiteit kunnen we risico spreiden. 100% klantbehoud is een van onze pijlers binnen Kader, dus in relatiebeheer steken we veel tijd en energie. Je bouwt na verloop van tijd een vertrouwensband op en weet wat je aan elkaar hebt. Zo binden we opdrachtgevers aan de organisatie.”

Zie jij zo’n mooie loopbaan binnen Kader ook wel zitten? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring