030 243 64 64
Blog 02/02/2022
De RI&E als basis voor duurzame inzetbaarheid

De RI&E als basis voor duurzame inzetbaarheid

Vitaliteit, employee engagement en duurzame inzetbaarheid. Deze onderwerpen vliegen je om de oren, je kunt er niet meer omheen. Maar wat hebben deze begrippen met elkaar te maken? Ze hebben allemaal betrekking op het welzijn van werknemers. Naast met deze termen blijf je als organisatie ook te maken hebben met de Arbowet, maar is de Arbowet ook niet bedoeld om het welzijn van medewerkers te bevorderen? In dit blog nemen we je mee in het belang van de balans tussen mens, arbeid en organisatie en waarom het belangrijk is om vanuit de basis te beginnen.

Mens, arbeid en organisatie

Alle onderwerpen staan dus met elkaar in verbinding. Als je het visualiseert kun je het uittekenen als een driehoek van mens, arbeid en organisatie. Bij de mens gaat het om onderwerpen als motivatie en gezondheid. De arbeid zijn de daadwerkelijke werkzaamheden, maar ook de techniek en de veiligheid. De organisatie wordt opgevat als de cultuur, efficiëntie en de verdeling van macht. Wanneer je aan de slag gaat met bovengenoemde onderwerpen is het belangrijk om de mens-, arbeid- en organisatiedriehoek niet uit het oog te verliezen. Duurzame inzetbaarheid lijkt vooral betrekking te hebben op mensen, maar de arbeid en organisatie hebben hier een behoorlijke invloed op. Sterker nog; als organisatie heb je juist veel minder invloed op de mens dan je misschien denkt. En veel meer nog op de organisatie en de arbeid.

Focus op één punt van de driehoek

Binnen het werkveld komt het regelmatig voor dat er maar naar één van de drie ‘hoeken’ gekeken wordt. De trend beweegt zich daarbij steeds meer naar de hoek van de mens. We maken sportplannen, delen gratis fruit uit en voeren gezondheidschecks uit. Allemaal voorbeelden van onderwerpen waar HR-afdelingen vaak mee bezig zijn als het aankomt op welzijn en duurzame inzetbaarheid. Deze interventies zijn niet slecht, maar wel slechts een deel van het geheel. Alle voorbeelden gaan namelijk over de gezondheid van de mens en niet over de arbeid en organisatie.  Dit is zonde, want door goede arbeid in een goede organisatie te verschaffen, draag je enorm bij aan de duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

Balans tussen mens en arbeid

Om goede arbeid in een goede organisatie te verschaffen, is er een basis nodig. Het Arbobeleid kan gezien worden als die basis. Hierin staan regels die in essentie al bedoeld zijn om het welzijn van medewerkers te verbeteren en te borgen. Bijvoorbeeld door verplicht vast te leggen welke risico’s er aan het werk verbonden zijn in een RI&E. De RI&E is niet alleen een Arbo wettelijke verplichting (artikel 5), maar in feite ook de kapstok van je Arbobeleid. Door de risico’s in kaart te brengen, weet je welke ‘gaten’ er nog ‘gedicht’ moeten worden. Door verdiepende onderzoeken uit te voeren zoals PSA, gevaarlijke stoffen of arbeidshygiëne, krijg je een goed beeld van de risico’s die in jouw organisatie spelen. Vervolgens kun je hiervoor beheersmaatregelen opstellen en uitvoeren zodat je een steeds veiligere en gezondere werkomgeving voor je werknemers creëert. Die gezonde en veilige werkomgeving is de basis. Zoals eerder ook beschreven heb je juist hierop als organisatie het meeste invloed. Dus waarom niet bij de basis beginnen? Vervolgens kun je ook in gaan zetten op de mens en duurzame inzetbaarheid van deze mensen in de organisatie.

Van Arbobeleid naar Duurzame inzetbaarheid

Met een goede RI&E, waarin ook de risico’s op het gebied van PSA gedegen zijn onderzocht en de opvolging goed is, ben je al voor een groot deel in staat om sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar duurzame inzetbaarheid is een breed onderwerp. Het gaat niet alleen om de arbeid die mensen uitvoeren in een organisatie, maar ook over de mens zelf. De gezondheid en vitaliteit. Volgende week nemen we je mee in een verdiepende blog over dit onderwerp en hoe jij kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring