030 243 64 64
Aan het woord 14/09/2021
Frank, Senior Adviseur HSE, aan het woord

Frank, Senior Adviseur HSE, aan het woord

Frank Peters

Leeftijd: 51 jaar

Opleiding: Arbeidshygiëne, Hogere Veiligheidskunde, Bedrijfskunde, Chemische Technologie

Functie: Senior adviseur HSE namens Kader bij uiteenlopende bedrijven door heel Nederland

Frank is sinds 1 januari 2021 senior adviseur HSE bij Kader, business unit Consultancy & Interim. Vanuit zijn brede achtergrond als onder meer arbeidshygiënist, hoger veiligheidskundige en bedrijfskundige met kennis van chemie ondersteunt hij verschillende opdrachtgevers.

Rustig opstarten en Kader leren kennen

Toen Frank in dienst kwam bij Kader, startte hij met een inwerktraject waarbij hij mee kon kijken met Kader-collega’s en rustig de tijd kreeg om zich in te lezen op de thema’s die voor Kader belangrijk zijn. Zo raakte hij bekend met de ‘Kader-werkwijze’ en was hij goed voorbereid voor zijn start bij onze opdrachtgevers.

Dat moment brak al snel aan, want inmiddels werkt Frank al een tijd voor diverse opdrachtgevers aan vraagstukken binnen het vakgebied arbeidshygiëne én veiligheidskunde – een combinatie die hem prima ligt! Klanten adviseren over risico’s op zowel de korte termijn als risico’s op de lange termijn is waar Frank energie uithaalt, juist vanwege die wisselende focus. Ook de balans tussen interimopdrachten en projectmatige consultancyopdrachten spreekt hem aan. Daarnaast heeft hij als senior adviseur een belangrijke rol in het begeleiden van junior collega’s om ze de kneepjes van het vak bij te leren.

Frank over zijn start bij Kader:

“Het is een bijzondere ervaring om in coronatijd bij een bedrijf binnen te komen en te starten, maar dit is eigenlijk heel soepel verlopen. Na een positief kennismakingsgesprek in Almelo, ontving ik een arbeidscontract per mail. Ik was meteen enthousiast over de visie en ambitie van Kader. De uitdaging die de organisatie me bood zie ik elke dag terug in de vraagstukken van onze opdrachtgevers. Hoewel ik momenteel veel vanuit huis werk en ik nog lang niet alle ruim 220 collega’s heb gesproken, voel ik me wel verbonden met de organisatie.

Kader heeft ondanks alle coronamaatregelen altijd duidelijk gecommuniceerd en geprobeerd de verbondenheid in de teams te blijven versterken. De vrijheid die ik krijg om me als professional verder te ontwikkelen en zelf de werkzaamheden in te plannen past bij mij. Ik wil niet stilstaan in mijn ontwikkeling en Kader denkt daarin mee. Binnenkort verwacht ik weer een uitdagende opleiding te volgen op toxicologisch gebied en ook daarna wil ik blijven rondkijken naar verdiepende studies. Ik ben daarmee niet gebonden aan mijn eigen vakgebieden, maar word ook uitgedaagd out-of-the-box te denken. Ondertussen bouwen we ook door aan ons team. Ik kan daarin meedenken en producten ontwikkelen of juist meer de interne collega’s gaan trainen. Dat samen oppakken is wat mij uitdaagt om elke dag scherp te blijven als professional. Deze diversiteit in werkzaamheden en projecten spreekt mij enorm aan”.

Ook aan de slag als adviseur?

Ben je enthousiast geworden van Franks verhaal en wil je meer weten over het werken binnen Kader? Herken je jezelf in Franks verhaal en wil je ook aan de slag als senior adviseur? Bekijk dan onze vacature voor senior veiligheidskundige. Lijkt een andere rol je meer passen? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op om te praten over mogelijkheden voor jou! Vraag naar Danny Waterink, Operationeel Manager Health & Safety Consultancy.

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring