030 243 64 64
Aan het woord 21/06/2019
Jaap, Operationeel Manager HSE Management

Jaap, Operationeel Manager HSE Management

Jaap Munter

Leeftijd: 34 jaar

Opleiding: Industrieel product ontwerpen (HBO) / Middelbare Veiligheidskunde (MVK) / Certified Machinery Safety Expert

Functie: Operationeel manager / Specialist Machineveiligheid en CE markering

Jaap versterkt de groeiende Business Unit HSE Management sinds april 2016. Zijn technische achtergrond is een waardevolle toevoeging aan het team. Direct na zijn start bij Kader is Jaap zich gaan verdiepen op veiligheidsvlak door het behalen van zijn Middelbaar Veiligheidskundig diploma. Ondanks de brede scope van de MVK-opleiding was vanaf het begin voor Jaap de richting duidelijk: Machineveiligheid en CE-markering.

Wat spreekt je zo aan in machineveiligheid en CE-markering?

“De combinatie van techniek en veiligheid vind ik heel interessant. Het vergt een grote mate van oplossingsgerichtheid en praktische benadering, met wet- & regelgeving als uitgangspunt en basis. De uitdaging ligt voor mij vooral bij machineparken met veel verschillende machines. Zaken als meedenken tijdens het ontwerpproces van nieuwe machines zijn voor mij de krenten in de pap. Daarnaast is de coördinatie van de CE markering voor een complexe installatie een mooie uitdaging.”

Inhoudelijk adviseert Jaap opdrachtgevers niet alleen over machineveiligheidsvraagstukken. Hij staat ook geregeld met zijn veiligheidsschoenen in de modder op grotere industriële bouwprojecten. Hier voorziet hij opdrachtgevers, uitvoerders en projectmanagers van veiligheidskundig advies, altijd met zijn herkenbare praktische aanpak en nuchtere benadering.

In zijn 3 jaar bij Kader is Jaap doorgegroeid van Medior naar Senior Veiligheidskundig Adviseur, en vervolgens naar Operationeel Manager waarbij hij verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van de adviseurs, hun ontwikkeling en loopbaan binnen Kader. Vanuit deze rol is Jaap ook betrokken bij beleidszaken binnen de Business Unit HSE Management.

Je hebt je binnen Kader snel ontwikkeld. Hoe heb je dat zelf ervaren?

“Kader is een werkgever waar je je zowel in de diepte als in de breedte kunt ontwikkelen. Dat laat mijn loopbaan de afgelopen 3 jaar wel zien! Naast machineveiligheid, veiligheidskundig advies op projecten en aansturing van adviseurs, sta ik ook  geregeld voor de klas. Binnen de opleidingen MVK  en HVK van Kader verzorg ik de les ‘machineveiligheid’. Vaak met zeer praktische insteek door op werkbezoek te gaan bij een bedrijf waar één van de cursisten werkzaam is. Ik vind het mooi dat Kader mogelijkheden biedt je interesses te volgen. De praktische benadering die Kader hanteert sluit uitstekend aan bij mijn manier van werken. Ik zit hier zeker op mijn plek!”

Het uitvoeren van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is voor Jaap ook bekend terrein. Kortom: binnen Kader is deze veiligheidskundige zeer breed inzetbaar. Jaap: “Uit deze combinatie van werkzaamheden haal ik veel energie, maar met name het contact met de klant vind ik ontzettend leuk”.

Geïnspireerd geraakt door de loopbaan van Jaap bij Kader? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van carrièremogelijkheden op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Deel dit bericht:


Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring