030 243 64 64
Nieuws 15/09/2020
Week van de RI&E: ontdek onze RI&E Helpdesk!

Week van de RI&E: ontdek onze RI&E Helpdesk!

Van 21 tot 25 september 2020 vindt voor de 6e keer de jaarlijkse Week van de RI&E plaats. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is voor veel ondernemers en organisaties wettelijk verplicht. Waarschijnlijk bent u dus al in het bezit van een RI&E, maar: wat nu?

Een risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is een verplichting vanuit de Arbowet. Met een actuele risico inventarisatie en evaluatie geeft u als werkgever aantoonbaar invulling aan uw zorgplicht. Hiermee brengt u arbeidsrisico’s in kaart, die met het Plan van Aanpak kunnen worden weggenomen of beperkt. Zo verkleint u met een risico inventarisatie de kans op ongevallen, schades en verzuim, worden beroepsziekten voorkomen en de productiviteit verhoogd.

Week van de RI&E

Tijdens de Week van de RI&E organiseert Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners allerlei activiteiten om ondernemers met behulp van de RI&E te helpen een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

U heeft een RI&E, wat nu?

U bent ondernemer en hebt wettelijk te maken met de RI&E. Niet uw core business, maar wel een zaak die tijd en aandacht kost. U heeft uw RI&E opgesteld, maar zit nog met een aantal vragen en onduidelijkheden. Van 21 t/m 25 september, gedurende de Week van de RI&E, staan onze veiligheidskundig adviseurs klaar om uw vragen te beantwoorden via onze speciale RI&E Helpdesk. Stuur uw vragen rond de RI&E per mail naar onze helpdesk en ontvang deze week gratis en vrijblijvend duidelijkheid!

Deel dit bericht: