030 243 64 64
Risico Inventarisatie en Evaluatie

Risico Inventarisatie en Evaluatie

De RI&E is een wettelijk vereist document voor bedrijven. Een Risico Inventarisatie en Evaluatie van Kader Group brengt de belangrijkste arbeidsrisico’s in kaart en biedt daarbij een praktisch Plan van Aanpak met maatregelen voor het wegnemen of beperken van deze risico’s. Samen met jou kijken we naar de juiste balans tussen volledigheid en uitvoerbaarheid.

Digitale RI&E

De RI&E wordt digitaal opgesteld in onze software oplossing. Met jouw digitale RI&E is het geen momentopname meer, maar een levend document dat meer richting geeft.

Dat we de RI&E digitaal opstellen heeft voordelen voor jou:

  • Tijdsbesparing en gemak bij het bijhouden van de RI&E
  • Door het uitvoeren van audits en ongevallenonderzoeken kun je de digitale RI&E dynamisch maken
  • Je bent in staat snel van risico’s, naar acties, tot oplossing van gevaarlijke situaties te komen
  • De laatste kennis van de arbowetgeving wordt in de software actueel gehouden zodat je altijd gebruik maakt van een up-to-date systeem

Voordat we een online RI&E gereed hebben, vind er een intensief traject plaats van inventariseren, evalueren en het opstellen van een Plan van Aanpak. De RI&E wordt gebruiksklaar bij je opgeleverd. We leveren niet zomaar een digitaal product, maar leveren de RI&E digitaal compleet bij je op, inclusief de toetsing door onze kerndeskundige.

We lopen geen lijstje na, maar denken actief met jou mee

Onze aanpak

Als je verbeteringen wilt adviseren, moet je kunnen begrijpen wat de organisatie doet. Daarom zijn onze adviseurs getraind om bedrijfskundig te begrijpen wat jouw bedrijf beweegt en wat je doet. Dat betekent ook dat we niet altijd een veiligheidskundige inzetten, maar een adviseur die past bij jouw organisatie, bijvoorbeeld met een arbeidshygiënische achtergrond of juist organisatiekundig onderlegd. Voor de uiteindelijk verplichte toetsing heeft Kader Group gecertificeerde kerndeskundigen in dienst die de toetsing uitvoeren conform de laatste eisen. In de brochure lees je meer over onze aanpak.

Wat levert het je op

Door de online software heb je veel meer aandacht voor je veiligheids-KPI’s en ben je in staat deze makkelijker en sneller te toetsen. Tot slot zorgt de software ervoor dat je compliant bent en blijft aan de wet- en regelgeving omtrent arbeidsomstandigheden, omdat je altijd een actuele en volgens de laatste arbowetgeving bijgehouden RI&E tot je beschikking hebt. De wet is vaak een grijs gebied en met de online RI&E geef je hier makkelijker en tijdiger invulling aan.

Met de PDCA-cyclus (Plan Do Check Act) die door de hele online software/RI&E verweven is ben je beter in staat te monitoren en managen. Zo heb je een actueel overzicht van alle openstaande maatregelen en bijbehorende acties.

Naast de uitvoering van de Risico Inventarisatie en Evaluatie ondersteunen wij ook bij de verdere invulling van je arbobeleid, veiligheidsbeleid of bij een of meerdere projectfases. Met onze trajectoverstijgende blik denken wij als sparringpartner proactief mee in het oplossen van uiteenlopende vraagstukken!

Alleen de software nodig?

Stel je zelf de RI&E op, maar zou je wel graag gebruik willen maken van de software? Ook dat is mogelijk. De software is ontwikkeld in samenwerking met Smile – part of Kader Group. Meer informatie en direct een demo aanvragen.

Bel mij
Vul hier je gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring